Lai izceptu kraukšķīgas siera nūjiņas, vajadzīgas tikai nedaudzas sastāvdaļas un mazliet laika!
Sastāvdaļas
2 olas mīklai
1 ola pārziešanai
50 g presēta rauga
250 ml piena
500-600 g kviešu miltu
2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
6 ēdamkarotes augu eļļas
250 g cieta siera
1 tējkarote ķiploku pulvera
Pipari un citas garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Raugu izkausē siltā pienā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu, olas.
Pakāpeniski berot klāt miltus, iejauc mīkstu mīklu.
Sadala 12 daļās, katru no tām izrullē garā “desiņā”.
Liek ar miltiem apbārstītā pannā, pārziež ar sakultu olu.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves, pārkaisa nūjiņām.
Virs siera uzber garšvielas un šķipsniņu sāls. Labākai garšai neaizmirsti par ķiploku pulveri!
Liek pirms tam līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes, līdz nūjiņas zeltaini brūnas.
Cik personām šī recepte ?