Ko gan var pagatavot no parastiem kartupeļiem, ja viesi jau ir uz sliekšņa? Uzcept – banāli, biezenis – arī garlaicīgi. “Dzivei.lv” piedāvā neparasti aromātiskas, kraukšķīgas siera un kartupeļu uzkodas recepti, kas patiešām pārsteigs visus, arī negaidītos ciemiņus!
Mīklai nav vajadzīgi milti, tāpēc labāk izvēlēties šķirni ar augstu cietes saturu. Pagatavot kartupeļus var divos dažādos veidos: novārot ar visu mizu un pēc tam no nolobot, saglabājas viss cietes saturs, kas nepieciešams mīklas elastībai. Ja izmanto jau agrāk novārītus kartupeļus, mīklai pievieno papildu karoti cietes.
Sastāvdaļas
500 g kartupeļu
1 ola
10 g cietes
Malti melnie pipari pēc garšas
40 g Parmezāna siera
3 ēdamkarotes piena
Sāls pēc garšas
300 ml augu eļļas
Pagatavošana
1. Samīca kartupeļus, pielej pienu, pievieno sieru, cieti, olu, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
2. Dziļā pannā sakarsē augu eļļu. Konditorejas maisiņš vai vienkāršs plastmasas maisiņš ar nogrieztu stūri vajadzīgs kartupeļu masas izspiešanai. To izspiež tieši karstajā eļļā spirāles formā. Tiklīdz spirāle iekrāsojas zeltaini brūna, ņem ārā!
3. Uzkodu pasniedz ar dažādām mērcēm. Kečups ar ķiplokiem un baziliku, mājas majonēze ar Dižonas sinepēm, krējums ar zaļumiem – izvēlies, kas labāk garšo, vai arī piedāvā asorti!
Ātra uzkoda gatava! Varam galvot, ka izdosies pat tiem, kas nekad neko tādu nav mēģinājuši pagatavot.