Vienkārša kartupeļu pankūciņu recepte, kuras galvenais knifs ir ļoti rupjas rīves izmantošana. Maliņas izdodas kraukšķīgas, iekšpuse – maiga. Gardas tāpat vien ar krējumu un zaļumiem, nu, bet ar svaigu vai kūpinātu lasi tā ir vienkārši debešķīga maltīte!
Sastāvdaļas 4 porcijām
5 kartupeļi
2 olas, sakultas
1 sīpols
3 ēdamkarotes miltu
Sāls, pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Pagatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes
Lielā bļodā sajauc rīvētus kartupeļus, olas, sīki sagrieztus sīpolus, miltus, sāli un piparus.
Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē augu eļļu.
Ar lielu karoti liek kartupeļu mīklu un viegli piespiež ar lāpstiņu.
Cep aptuveni 4 minūtes no katras puses zeltaini brūnas. Pasniedz uzreiz ar izvēlētajām piedevām. Labu apetīti!
PADOMS
Kartupeļi nekļūst tumši un būs vēl kraukšķīgāki, ja uzreiz pēc sarīvēšanas tos ieliek bļodiņā ar aukstu ūdeni uz 10 minūtēm, tad ūdeni nolej, kartupeļus ietin tīrā virtuves dvielī un spēcīgi nospiež.