Krāsnī ceptu kartupeļu “sēnītes”. Lieliska ideja, kā pasniegt ierasto tupeni!

16-02-2019

kartupeli_senites

Ja vēlies pārsteigt mājiniekus un ciemiņus ar visparastāko kartupeli, noderēs šis vienkāršais triks: pagatavo cepeškrāsnī kartupeļu “sēnītes”! Protams, vislabāk no jaunajiem kartupeļiem, bet principā der jebkādi, galvenais, lai nav savītuši.

Sastāvdaļas

15 kartupeļi

4 ēdamkarotes olīveļļas

Garšaugu maisījums pēc vēlēšanās (piemēram, timiāns, rozmarīns, baziliks) – 1 ēdamkarote

1 tējkarote paprikas pulvera

¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un izgriež “sēnītes”.

Tās pārziež ar eļļas un garšaugu maisījumu.

Kārto kartupeļus uz pannas, kas izklāta ar foliju un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.