
Ekrānuzņēmums
Lai ēdiens būtu krāsaināks un interesantāks, klasiskajai kombinācijai pievienojiet maigos paprikas piparus.
Gatavošanas laiks
Kopā: 3 st.
Aktīvais: 20 min.
Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas
Paprika 4 gab.
Blīvi, iegareni tomāti 5-6 gabali
Ķiploki 3-4 daiviņas
Olīveļļa 4 ēd.k. karotes
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari vai piparu maisījums pēc garšas
Mocarellas siers 300 g
Baziliks ½ ķekars
Pagatavošana
1․ Papriku sagriež gareniski lielās šķēlītēs. Tomātus sagriež gareniski ceturtdaļās. No dārzeņiem izņem sēklas. Sasmalcina ķiplokus.
2․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 140-150 °C. Papriku un tomātus vienā slānī izkārto uz cepšanas paplātes. Apkaisa ar eļļu, pārkaisa ar ķiplokiem, sāli un pipariem.
3․ Cep dārzeņus, līdz tie kļūst mīksti. Paprikai var būt nepieciešams nedaudz ilgāks laiks.
4․ Izkārto dārzeņus aplī uz šķīvjiem. Sagriež lielas siera šķēles un izkārto tās virsū. Pievieno bazilika lapas un piparus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kapri salāti – garšīgs vainags! + Vēl piecas interesantu salātu receptes
Ceptas paprikas salāti. + Vēl piecas lielisku salātu receptes!
Biešu salāti ar sīpoliem un papriku. + Vēl piecas biešu salātu receptes!