Visi zina pikantos korejiešu burkānus, bet vari pagatavot arī ne mazāk ugunīgos korejiešu gurķīšus!
Sastāvdaļas
4 kg gurķu
1 kg burkānu
1 glāze cukura
1 glāze etiķa
1 glāze augu eļļas
100 g sāls
2 ēdamkarotes caur spiedi izspiestu ķiploku
1 ēdamkarote maltu sarkano piparu
Pagatavošana
Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves.
Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, sagriež 4 daļās, pēc tam vēl uz pusēm (iznāk 8 gabaliņi no katra gurķa).
Sajauc gurķus ar burkāniem.
Pievieno cukuru, sāli, etiķi, ķiploku, sarkanos piparus un ķiplokus.
Visu sajauc un atstāj iestāvēties uz 4 stundām.
Pēc 4 stundām korejiešu gurķi ir gatavi ēšanai.
Ja konservēsi ziemai, liek puslitra vai litra burkās, aizvāko un sterilizē 10 minūtes, pēc tam aizvāko.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!