Ugunīgi korejiešu gurķi ziemas krājumiem. + Vēl trīs pikantas receptes!

10-10-2020


Visi zina pikantos korejiešu burkānus, bet vari pagatavot arī ne mazāk ugunīgos korejiešu gurķīšus!

Sastāvdaļas
4 kg gurķu
1 kg burkānu
1 glāze cukura
1 glāze etiķa
1 glāze augu eļļas
100 g sāls
2 ēdamkarotes caur spiedi izspiestu ķiploku
1 ēdamkarote maltu sarkano piparu

Pagatavošana
Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves.

Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, sagriež 4 daļās, pēc tam vēl uz pusēm (iznāk 8 gabaliņi no katra gurķa).

Sajauc gurķus ar burkāniem.

Pievieno cukuru, sāli, etiķi, ķiploku, sarkanos piparus un ķiplokus.

Visu sajauc un atstāj iestāvēties uz 4 stundām.

Pēc 4 stundām korejiešu gurķi ir gatavi ēšanai.

Ja konservēsi ziemai, liek puslitra vai litra burkās, aizvāko un sterilizē 10 minūtes, pēc tam aizvāko.

Labu apetīti!


IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. PIKANTIE APSNIGUŠIE TOMĀTI

2. PIKANTI MARINĒTI GURĶĪŠI

3. GURĶU UN BURKĀNU UZKODA