Pagatavo saldu, biezu un staipīgu, mazliet sāļu karameli no nedaudzām sastāvdaļām. Lieliski garšo kopā ar pankūciņām, saldējumam, siera kūkai un citiem desertiem. Laba izvēle tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nelieto piena produktus.
Sastāvdaļas
380 g kokosriekstu piena
100 – 110 g kļavu vai agaves sīrupa
50 g brūnā cukura
¹⁄₄ tējkarote sāls
¹⁄₂ tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
1․ Katliņa ielej kokosriekstu pienu, sīrupu, cukuru un sāli.
2․ Ļauj uzvārīties, pastāvīgi maisot, vāra 3–4 minūtes.
3․ Samazina karstumu tā, lai masa tikai nedaudz burbuļotu.
4․ Vāra, laiku pa laikam apmaisot, kamēr karamele sabiezē un divreiz nesamazinās masas apjoms.
Tas prasīs aptuveni 50–60 minūtes, bet var notikt arī ātrāk. Tāpēc gatavošanas procesam jāseko līdzi.
5․ Noņem no karstuma avota, pievieno vaniļu.
6․ Atdzesē un liek ledusskapī, lai pabeigtu sabiezināšanas procesu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS GARDUMU RECEPTES!
Karamelizēti citroni. Neparasts deserts visiem dzīves gadījumiem!
Mājās gatavota piena karamele. Garšīgs un veselīgs kārums!
Mājās gatavotas angļu karameles ar šokolādi un riekstiem. Video recepte
Pašgatavoti krējuma īrisiņi. Ļoti garšo bērniem!
Šokolādes īrisi ar riekstiem. Visvienkāršākā recepte!