Brīvdienu vai svētku galdā lieliski iederēsies sulīga un aromātiska medus kūka. Piedāvājam klasisku populārā deserts recepti!
Sastāvdaļas
4 olas
1 glāze cukura
4 glāzes miltu
4 ēdamkarotes medus
1/2 tējkarotes sodas
Krēmam
1 l skābā krējuma (trekna)
2 glāzes pūdercukura
Vanilīns
Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
Mīklai pievieno kausētu medu.
Pievieno dzēstu sodu (sajauc ar etiķi vai citrona sulu) vai arī cepamo pulveri.
Mīklu samīca, izrullē un izveido biskvītus.
Var veidot taisnstūra formu. No mīklas sanāca 5 biskvīti.
Uzsilda krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
Katru biskvītu cep 6-8 minūtes.
Biskvītus atdzesē. Uzlej nedaudz konjaku ar ķiršu sīrupu.
Gatavo krēmu:
Skābo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un vanilīnu.
Katru biskvītu noklāj ar krēmu.
Kūkas sānus un virsmu apber ar drupačām.
Var izmantot sadrupinātus cepumus.
Liek ledusskapī uz 6 stundām.
LIELISKAS TORTES UN KŪKAS – ŠAJĀ SAITĒ!
VĒL CITAS MEDUS KŪKU RECEPTES – SAITĒS ZEMĀK!
Medus kūka “Parīzes garša” ar riekstiem. + Vēl trīs medus kūkas receptes!
Medus kūka “Kompliments”. + Vēl trīs lielisku medus kūku receptes!
Medus kūka ar vārīto krēmu. Varen laba recepte
Medus kūka “Bitīte” Lieldienu noskaņās. + Vēl trīs medus kūkas receptes!
Lazdu riekstu kūka ar bērna iecienītāko saldumu dekoriem. + Vēl trīs gardumi ar riekstiem