Klasiskā gaspačo recepte. Izmēģini!

27-07-2018

gaspaco1

Sastāvdaļas
6 porcijas
85 g baltmaizes
1 paprika
1 sarkanais sīpols
1/2 gurķa
250 g gatavu pirkstiņtomātu
15 g svaiga bazilika vai pētersīļu
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes vīna etiķa
700 ml tomātu sulas
Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 min › Pagatavošana: 2 stundas › Kopējais laiks: 2 stundas 20 minūtes

Maizei nogriež garoziņu, sagriež to kubiņos. Iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm. Pēc tam nolej ūdeni, nospiež maizi, noliek malā.

Palielos gabalos sagriež papriku, sīpolu un gurķi. Liek virtuves kombainā un sasmalcina. Liek lielā bļodā.

Pievieno kombainā lielos gabalos sagrieztus tomātus un baziliku (vai pētersīļu), samaļ, bet ne līdz pilnīgi viendabīgai masai. Liek bļodā pie dārzeņu biezeņa.

Liek kombainā sasmalcinātu ķiploku, etiķi, maizi un tomātu sulu. Samaļ viendabīgā masā.

Lej bļodā ar dārzeņu maisījumu un sajauc.

Pievieno maltus melnos piparus pēc garšas. Uzliek bļodai vāku un liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 1 stundu.

Avots: AllRecipes