Ogas, pagatavotas pēc šīs receptes, paliek veselas, vienādas un skaistas.
Sastāvdaļas
1 kg ķiršu
150 – 180 ml ūdens
800 – 1 000 cukura
Pagatavošana
1․ Ķiršus noskalo un atstāj uz brīdi, lai notek ūdens. Pārlasa, noņem kātiņus un izņem bojātās ogas.
2․ Liek ķiršus katliņā, pārlej ūdeni un liek uz vidējas uguns. Rūpīgi izmaisa.
3․ Pēc uzvārīšanās vāra 5 – 6 minūtes, turpinot vārīt.
4․ Pārber ķiršus ar cukuru, samaisa un atkal uzvāra. Gatavo vēl 2 – 3 minūtes. Noņem putas.
Ja ķirši skābāki, pievieno vairāk cukura, ja saldāki – mazāk.
5․ Salej ievārījumu sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin pledā vai segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pasakains ķiršu liķieris. Sildīs ziemas vakaros!
Ķiršu sula ļoti “garšo” smadzenēm! Palīdz atjaunoties pret slodzēm, veicina labu miegu
Ķiršu ievārījums. Īsta vecmāmiņas recepte