Ķirši želejā. Ļoti garšīgs un skaists kārums!

16-06-2019

Sastāvdaļas
1 kg ķiršu
700 g cukura
100 ml auksta, iepriekš vārīta ūdens
25 g želatīna

Pagatavošana
Ķiršus rūpīgi pārlasa, noskalo ar ūdeni, izņem kauliņus.

Liek dziļā bļodā, pārkaisa ar cukuru un atstāj uz 5-6 stundām.

Var uzmanīgi apmaisīt, bet var nedarīt, vienkārši nedaudz sakratīt bļodu.

Aukstā, vārītā ūdenī ieber želatīnu.

Bļodu ar ķiršiem liek uz uguns un ļauj uzvārīties.

Vāra uz neliela karstuma 10 minūtes, noņemot putas.

Karstajā ievārījumā ielej želatīnu un izmaisa.

Salej ievārījumu tīrās, sterilizētās brukās un uzreiz aizvāko.

Pārklāj ar segu, līdz pilnībā atdzisušas, pirms tam apgriežot kājām gaisā.