No ķiploku kātiem un dillēm var pagatavot gardu pastveida mērci ziemas krājumiem.
Vajadzēs nelielus trauciņus vai maisiņus saldēšanai; blenderi vai gaļas mašīnu.
Sastāvdaļas
500 g ķiploku ziedkātu
250 g diļļu
Ceturtdaļtējkaroti cukura
Ceturtdaļtējkaroti malno vai balto piparu
2,5 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote citrona sulas
3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
Ķiploku ziedkātus nomazgā, noņem sēklu pogaļas, sagriež 3 – 4 cm garos stienīšos.
Dilles noskalo, pārlasa, nogriež cietos galiņus.
Nelielā traukā sajauc cukuru un citrona sulu – tā būs nosacītā marināde.
Liek dilles un ķiploku kātus blenderī, pievieno sāli un augu eļļu. Visu sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.
Masai pievieno marinādi. Samaisa. Pievieno piparus un vēlreiz samaisa. Ļauj pastāvēt 5 – 10 minūtes.
Gatavo pastu saliek trauciņos vai maisiņos, var izmantot mazas sterilizētas burciņas. Maisiņus vai traukus glabā saldētavā, burkas aizvāko ar sterilizētiem vākiem un glabā ledusskapī.
Šāda pasta lieliski garšo pie jebkuras gaļas, dārzeņiem, salātos. Var pievienot zupai.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Pašgatavota ķiploku mērcīte. Daudz labāka par jebkuru majonēzi!
Ķiploku pumpuri marinādē. Pikants gardums!
Pētersīļu salsa. + Vēl piecas interesantas mērcītes