Ķiploku ziedkātu smēriņš. + Vēl trīs receptes ar ķiploku ziediem!

02-07-2024

Ekrānuzņēmums

Nogrieziet ķiploku ziedkātus, bet neizmetiet tos: lūk, ko ar tiem var darīt.

Jūnija beigās vai jūlija sākumā ziemas ķiplokiem sāk augt ziedoši dzinumi, kas ir jānoņem, lai nesabojātu ražas kvalitāti.

Tomēr tie nav jāizmet – lūk, recepte, pēc kuras no ķiploku ziedkātiem var pagatavot gardu “smēriņu” uz maizes.




Sastāvdaļas

– ķiploki (ķiploku jaunie ziedu dzinumi) – 500 g;

– sāls – 0,5 tējk;

– augu eļļa – 1,5 ēd.k. litrs.

Pagatavošana

Nogriež ķiploku ziedkātus, labi nomazgā un izņem cieto daļu. Spiežot kāta mīksto daļu, to salauž, bet jau sablīvēto daļu vienkārši izspiež. Tad izklāj uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko mitrumu.

Kad kāti ir sausi, tos patvaļīgi sasmalcina.




Blendera bļodā liek ķiploku ziedkātus, pievieno sāli, augu eļļu un visu sasmalcina.

Iegūsiet skaistu, smaragdzaļas krāsas pastu.

Ielieciet šo pastu traukā un ievietojiet to saldētavā.

Šī pasta būs brīnišķīga ēdienu garšviela, dekorācija vai garnējums gaļai un zivīm, ja tās sautētas ar dārzeņiem. Un cik aromātiska būs jebkura mērce, ja tai pievienosiet karoti mūsu pastas. To var pievienot arī sviestam un dažāda veida pastētēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ķiploku ziedkātu un diļļu mērce ziemas krājumiem. + Vēl trīs receptes!

Ķiploku ziedi: jānoņem un jāpagatavo no tiem kaut kas ļoti garšīgs!

Ķiploku pumpuri marinādē. Pikants gardums!