Ķiploku pumpuri marinādē. Pikants gardums!

21-06-2022

kiploki_ziedi

Saimnieces rosās, gatavoot ievārījumus un kompotus, mazsālītus gurķīšus un marinētus tomātus, un visas arī labprāt papildina savus krājumus ar jaunām, interesantām receptēm.

Vai esi jau nogaršojusi marinētus ķiploku ziedpumpurus ar kātiņiem? Lai kāds būtu draugu vai ģimenes maltītes iemesls, tieši marinētie ķiploku ziedi no uzkodu šķīvjiem pazūd pirmie. Daudzās ģimenēs ziemu nesagaida pat mazākā burciņa šī pikantā našķa, tāpēc katru gadu krājumi tiek veidoti arvien lielāki! Pārbaudi, vai tā notiks arī tavā ģimenē?

Sastāvdaļas norādītas puslitra burciņai.

Sastāvdaļas

0,5 kg ķiploku ziedpumpuru
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
50 g etiķa
1 lauru lapa
5 graudiņi melno piparu

Pagatavošana

1. Ķiploku ziedpumpurus ar visiem kātiem rūpīgi nomazgā un sagriež 5 līdz 10 cm garos gabaliņos.

2. Burkā iemet piparus, sāli, cukuru un lauru lapu.

3. Uzvāra ūdeni.

4. Blīvi sakārto ķiploku ziedpumpurus ar kātiem burkā.

5. Pārlej ar verdošu ūdeni un aizvāko. Ļauj ievilkties 20 minūtes.

6. Visu ūdeni nolej un sālījumu vēlreiz uzkarsē.

7. Kamēr sālījums karsējas, burkā ielej etiķi.

8. Vēlreiz pārlej ķiplokus ar sālījumu un cieši aizvāko burku.

9. Ietin burku segā un nogaida, līdz pilnībā atdzisusi.

Kad burka pilnībā atdzisusi, to liek vēsā vietā (pagrabā vai ledusskapī).

Pirms atvērt burciņu un baudīt rezultātu vēlams nogaidīt vismaz mēnesi.

Ja noturēsi vēl ilgāk, garša būs vēl labāka. Uz šķīvja kārto marinētus tomātus, mazsālītus gurķīšus un ķiploku ziedpumpurus.

Sagriež speķīti un rupjmaizi, novāra kartupeļus – lieliskas vakariņas gatavas!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ideāla recepte marinēšanai “Gurķi sniegā”. + Vēl desmit interesantas marinādes receptes!

Varen laba marināde dārzeņiem. Universāla recepte

Gurķu salāti ar sīpoliem marinādē. Vienkārša un kraukšķīga recepte!

Stingri kabacīši pikantā tomātu mērcē ziemas krājumiem. + Vēl piecas kabaču receptes

1 komentārs

  1. Kika 25.07.2017 12:28 am - Atbildēt

    Ja ļoti gardi ir marinēti ķiploku kātiņi!
    Kad biju maza mana tante tādus taisīja, vislabāk tie kas tievāki, jo ja pāraug viņi ir cieti un grūti saēdami! Bet gardi?
    Būtībā līdzvērtīgi marinētiem ķiplokiem!