Kimči – kraukšķīga gurķu uzkoda korejiešu gaumē. + Vēl trīs pikantas receptes!

13-06-2022

Šī korejiešu uzkoda no kraukšķīgiem dārzeņiem piesātinātā saldskābā marinādē ir ļoti vienkārši pagatavojama. Noteikti izmēģini!

Sastāvdaļas

500 g gurķu

1 ēdamkarote sāls

Puse burkāna

5 lociņi

4 daiviņas ķiploka

10 g ingvera

Ceturtdaļa ābola

1 ēdamkarote čili pārslu

1 tējkarote cukura

1 tējkarote sojas mērces

1 tējkarote rīsu etiķa

1 tējkarote sezama eļļas

Pagatavošana

1․ Gurķus nomazgā, sagriež gareniski uz pusēm, bet katru pusi – vēlreiz 4 vienādās daļās.

2․ Liek gurķus caurdurī, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm.

3․ Burkānu notīra un sagriež plānos salmiņos. Lociņus sagriež 4 – 5 cm garos gabaliņos.

4․ Ķiplokus, ingveru un ābolu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves.

5․ Rūpīgi sajauc ķiplokus, ingveru un ābolu ar pipariem, cukuru, sojas mērci, etiķi un sezama eļļu.

6․ Viegli nosusina gurķus papīra dvielī un liek bļodiņā.

7․ Sajauc gurķus ar burkāniem un lociņiem, pārlej ar mērci un rūpīgi samaisa.

8․ Pārliek gurķus tīrā burkā, uzliek vāku un liek ledusskapī uz 6–8 stundām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem

Pikanti korejiešu baklažāni ziemas krājumiem. + Vēl piecas korejiešu dārzeņu receptes!



Ugunīgi korejiešu gurķi ziemas krājumiem. + Vēl trīs pikantas receptes!

Korejiešu tomāti. Arī korejiešu kāpostu un kabaču receptes!

Bietītes korejiešu gaumē var kļūt par tavu meistarstiķi! + Vēl trīs korejiešu dārzeņu receptes

Korejiešu kabacīši. + Bietes, kāposti un gurķi korejiešu gaumē – nikni!