Vienkārša recepte – lielisks rezultāts.
Sastāvdaļas
300 g miltu
300 ml kefīra
Šķipsniņa sāls
Pustējkarote sodas
250 g Agidejas siera (sālīts biezpiens) vai brinzas
250 g kartupeļu
100-150 g sviesta
Pagatavošana
Kefīrā dzēš sodu. Kefīra vietā derēs arī jebkurš cits skābpiena produkts. Sajauc.
Pievieno sāli, izmaisa.
Pieliek miltus un iejauc mīkstu mīklu, liek “atpūsties” zem pārtikas plēves.
Sieru salauž sīkos gabaliņos.
Kartupeļus nomizo, novāra, karstus pievieno sieram, saspaida.
Mīklu sadala gabaliņos, izrullē plācenīšus.
Uz katra plācenīša liek pildījumu.
Aizspiež maliņas, veido plācenīti.
Ar mīklas rulli izrullē plānā pankūkā. Izmēru parasti veido atbilstoši pannas lielumam.
Hičinus cep uz sausas pannas uz lēnas uguns.
Katru gatavo plāceni ieziež ar sviestu un liek vienu uz otra kaudzītē.
Var pasniegt veselus vai sagriezt četrās daļās kā tas ierasts kaukāziešu virtuvē.
Labu apetīti!
Izmēģini arī šīs receptes
Slinkais hačapuri jeb varen liels siera plācenis gruzīnu stilā
Pīrādziņi moldāvu gaumē – placindas. + Vēl piecas dažādu tautu pīrādziņu receptes!
Siera plācenīši ar zaļumiem. Hičini kaukāziešu gaumē