Kas aizsargā no saaukstēšanās un kuros ēdienos ir vērtīgās vielas?

05-09-2018

kiploks4

Koenzīms Q10 – spēcīgs antioksidants un imūnsistēmas rosinātājs. Paaugstina organisma aktivitāti un veicina E vitamīna uzsūkšanos. To satur spināti.

Beta karotīns – neitralizē imūnsistēmai uzbrūkošos brīvos radikāļus. Satur saldie kartupeļi.

Kvercetīns – antioksidants, kam piemīt pretiekaisuma un pretvīrusu iedarbība. Satur sīpoli.

Terpēni – šīs aromātiskās vielas palīdz cīnīties ar rinovīrusu infekcijām, un tām piemīt pretiekaisuma īpašības. Satur ingvers, ehinācija, baziliks.

Sēru saturošie savienojumi – aktivizē elpošanas ceļus un palīdz atdalīties gļotām. Satur ķiploki un sīpoli.

Cinks – palīdz imūnsistēmai un samazina saaukstēšanās slimības ilgumu. Satur baltās pupiņas.