Sastāvdaļas
800 g heka filejas
600 g kartupeļu
0,5 l 2,5% piena
150 g olu
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus novāra ar visu mizu sālsūdenī. Nolej ūdeni un pārlej ar aukstu ūdeni, atdzesē kartupeļus.
Notīra miziņu un sagriež aptuveni 0,5 – 0,7 cm biezos aplīšos.
Cepamo formu ieziež ar eļļu un pārkaisa ar sausiņiem apakšu un sānus. Formas apakšā kārto pusi kartupeļu.
Zivi sagriež gabaliņos, biezumā ne vairāk kā 1 cm.
Zivs gabaliņus kārto uz kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Uz zivs liek atlikušos kartupeļus.
Olas sajauc ar pienu, pievieno nedaudz sāls un piparus pēc garšas.
Pārlej sacepuma sagatavi ar olu un piena maisījumu.
Cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 C, vidējā līmeņa plauktā, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.
Labu apetīti!