Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
Sāls, pipari pēc garšas
½ sīpola
1 daiviņa ķiploka
300 g maltās gaļas
1 ēdamkarote augu eļļas
1 saldais pipars
1 pušķītis zaļumu
2 olas
Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, notīra, sarīvē uz vidējas rīves, pievieno sāli. Sīpolu un ķiploku sīki sagriež.
Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, pieliek sīpolus un ķiplokus, sajauc.
Ieziež pannu vai cepamo formu ar augu eļļu, liek tajā kartupeļus, pēc tam – malto gaļu.
Virsū kārto sagrieztu papriku un zaļumus.
Olas nedaudz sakuļ un vienmērīgi sadala uz masas. Var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Liek formu līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Sacepumu pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Maltās gaļas sacepums ar kabačiem un sieru. + Sacepumu pavārgrāmata!
Maltās gaļas sacepums “Vulkāns”. Recepte, kas pārsteigs svētku viesus!
Maltās gaļas šašliciņi ar kārtaino mīklu. Ideja neparastai maltītei
Griķi ar malto gaļu vienā traukā. + Vēl trīs lieliskas receptes ar veselīgajiem griķiem!
Baklažānu ruletītes ar malto gaļu un sieru. + Vēl trīs receptes ar baklažāniem!