Interesanta recepte – kartupeļi un gaļa vienā kotletē!
Sastāvdaļas
500 g maltās gaļas
2 olas
70 g sviesta
12 nelieli kartupeļi
2 daiviņas ķiploka
1 sīpols
1 glāze piena
Sausiņi
Augu eļļa cepšanai
Garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Vispirms nomizo, noskalo un sasmalcina sīpolu un ķiplokus. Tos kopā liek uz pannas, apcep augu eļļā.
Nomazgā, nomizo un sālsūdenī novāra kartupeļus.
Samaļ gaļu, pievieno uz pannas sīpoliem un ķiplokiem. Pēc garšas pievieno sāli un garšvielas.
Pastāvīgi maisot, sautē līdz gatavībai.
Dziļā bļodā iesit vienu olu, sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.
Nokāš kartupeļus, samīca biezenī, pievienojot sviestu.
Sasilda nedaudz piena, karstu pievieno kartupeļiem.
Ļauj atdzist un iesit tajos vēl vienu olu. Rūpīgi izmaisa.
Atsevišķā traukā sajauc malto gaļu un kartupeļus, pievieno pusi ieplānotās rīvmaizes.
Sāk ar rokām veidot kotletītes.
Katru apmērcē sakultā olā, panē rīvmaizē un cep uz karstas pannas nelielā daudzumā augu eļļas uz vidējas uguns no abām pusēm zeltaini brūnas kotletītes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
1. Zivju kotletītes angļu gaumē
2. Kotletes ar kartupeliem krējuma mērcē
5. Vistas kotletes ar burkāniem
9. Vistas kotletītes cepeškrāsnī