Kartupeļu salāti ar sālītu gurķīti. + Vēl desmit labas salātu receptes!

08-11-2020

Neticami vienkāršs, bet sātīgs un gards ēdiens no bulgāru virtuves krājumiem. Rozīnīte – mērce no krējuma ar ķiploku, zaļumiem un citrona sulu.



Sastāvdaļas

500 g kartupeļu

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

150 g sālītu vai marinētu gurķu

Olīveļļa pēc garšas

3 daiviņas ķiploka

4 zariņi pētersīļa

200 g krējuma

Puse citrona

Pagatavošana

1․ Novāra kartupeļus sālsūdenī. Atdzesē un nomizo.

2․ Sagriež prāvos gabaliņos kopā ar sālītiem vai marinētiem gurķiem.

3․ Pievieno nedaudz eļļas, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

4․ Sīki sakapā ķiplokus un pētersīļus. Sablendē krējumu ar zaļumiem, ķiplokiem un citrona sulu.

5․ Pievieno mērci dārzeņiem, samaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātrie kartupeļu salāti. + Vēl trīs kartupeļu salātu receptes!

Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!

Gardie kartupeļu salāti ar gurķiem un tītara krūtiņu

Jauno kartupeļu salāti ar zirnīšiem un krāsainiem ķirštomātiņiem

Siltie kartupeļu salāti ar sezama sēkliņām

Kartupeļu salātiņi ar redīsiem un rukolu. Viegla recepte

Zaļumi kefīra mērcē un kartupeļu salāti ar grilsieru. Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu salāti dāņu gaumē “Rīts Kopenhāgenā”

Kartupeļu salāti “Vidusjūras smarža”

Pavasara kartupeļu salāti. Ilzes Jurkānes un Džeimija Olivera receptes