Neticami vienkāršs, bet sātīgs un gards ēdiens no bulgāru virtuves krājumiem. Rozīnīte – mērce no krējuma ar ķiploku, zaļumiem un citrona sulu.
Sastāvdaļas
500 g kartupeļu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
150 g sālītu vai marinētu gurķu
Olīveļļa pēc garšas
3 daiviņas ķiploka
4 zariņi pētersīļa
200 g krējuma
Puse citrona
Pagatavošana
1․ Novāra kartupeļus sālsūdenī. Atdzesē un nomizo.
2․ Sagriež prāvos gabaliņos kopā ar sālītiem vai marinētiem gurķiem.
3․ Pievieno nedaudz eļļas, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.
4․ Sīki sakapā ķiplokus un pētersīļus. Sablendē krējumu ar zaļumiem, ķiplokiem un citrona sulu.
5․ Pievieno mērci dārzeņiem, samaisa un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ātrie kartupeļu salāti. + Vēl trīs kartupeļu salātu receptes!
Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!
Gardie kartupeļu salāti ar gurķiem un tītara krūtiņu
Jauno kartupeļu salāti ar zirnīšiem un krāsainiem ķirštomātiņiem
Siltie kartupeļu salāti ar sezama sēkliņām
Kartupeļu salātiņi ar redīsiem un rukolu. Viegla recepte
Zaļumi kefīra mērcē un kartupeļu salāti ar grilsieru. Normunda Baranovska receptes
Kartupeļu salāti dāņu gaumē “Rīts Kopenhāgenā”
Kartupeļu salāti “Vidusjūras smarža”
Pavasara kartupeļu salāti. Ilzes Jurkānes un Džeimija Olivera receptes