Pateicoties aromātiskai gaļai un pikantai eļļas, etiķa un sinepju mērcei, izdodas ļoti garšīgi ātrie salāti.
Sastāvdaļas
400 – 500 g kartupeļu
150 g kūpinātas vai auksti kūpinātas desas
1 violetais sīpols
Daži diļļu zariņi
30 ml olīveļļas
1 tējkarote šķidra medus
1 ēdamkarote graudu sinepju
1 tējkarote vīna vai ābolu etiķa
Ceturtdaļtējkarote sāls
Ceturtdaļtējkarote melno piparu
1 – 2 marinēti gurķīši
Pagatavošana
1․ Kartupeļus novāra, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2․ Desu sagriež gabaliņos vai salmiņos, sīpolu – ceturtdaļgredzenos. Dilles sasmalcina. Var pievienot marinētus gurķus, ko tāpat sagriež nelielos kubiņos vai salmiņos.
3․ Mērcei sajauc eļļu ar medu, sinepēm, etiķi, sāli un pipariem.
4․ Liek kartupeļus dziļā bļodā un sajauc ar mērci. Pievieno sīpolus, desu, zaļumus un gurķus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Cēzara salāti. Slaidā versija + vēl trīs receptes!
Kārtainie mencu aknu salāti. + Vēl piecas kārtaino salātu receptes!
Peru salāti ar kartupeļiem un vistu. Labas pusdienas vai vakariņas!
Labākie salātiņi “Ziemas vitamīns”. + Vēl desmit lieliskas salātu receptes
Siera salāti “Čiekurs”. + Interesantu salātu pavārgrāmata!