Kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem. Īpašu to padara garšaugi!

05-02-2021

Kaltēti garšaugi un ķiploku eļļa piešķir sacepumam burvīgu aromātu. Pasniedz kā piedevu vai patstāvīgu ēdienu.



Sastāvdaļas

10 kartupeļi

8 tomātu

120 ml augu eļļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

4 ēdamkarotes kaltētu garšaugu

4–5 daiviņas ķiploka

200 g cieta siera

Pagatavošana

1․ Kartupeļus novāra ar visu mizu pusgatavus. Tas aizņems 15–20 minūtes. Nedaudz
atdzesē un nomizo.

2․ Sagriež kartupeļus un tomātus aplīšos.

3․ Ieziež formu ar nelielu daudzumu eļļas. Liek pusi kartupeļu pannā, pārkaisa ar sāli,
pipariem un daļu garšaugu.

4․ Atlikušo eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Pārziež dārzeņus ar daļu šī
maisījuma.

5․ Pāredz kartupeļus ar pusi tomātu. Atkal pārkaisa ar garšaugiem.

6․ Atkārto vēlreiz ar kartupeļu un tomātu kārtu. Pārkaisa visu ar rīvētu sieru.

7․ Cep 180 °C aptuveni 40 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS SACEPUMUS!

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!

Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!

Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām

Kartupeļu sacepums ar desu baltkrievu gaumē. + Vēl piecas lielisku sacepumu receptes!