Kaltēti garšaugi un ķiploku eļļa piešķir sacepumam burvīgu aromātu. Pasniedz kā piedevu vai patstāvīgu ēdienu.
Sastāvdaļas
10 kartupeļi
8 tomātu
120 ml augu eļļas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
4 ēdamkarotes kaltētu garšaugu
4–5 daiviņas ķiploka
200 g cieta siera
Pagatavošana
1․ Kartupeļus novāra ar visu mizu pusgatavus. Tas aizņems 15–20 minūtes. Nedaudz
atdzesē un nomizo.
2․ Sagriež kartupeļus un tomātus aplīšos.
3․ Ieziež formu ar nelielu daudzumu eļļas. Liek pusi kartupeļu pannā, pārkaisa ar sāli,
pipariem un daļu garšaugu.
4․ Atlikušo eļļu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Pārziež dārzeņus ar daļu šī
maisījuma.
5․ Pāredz kartupeļus ar pusi tomātu. Atkal pārkaisa ar garšaugiem.
6․ Atkārto vēlreiz ar kartupeļu un tomātu kārtu. Pārkaisa visu ar rīvētu sieru.
7․ Cep 180 °C aptuveni 40 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠOS SACEPUMUS!
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!
Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām
Kartupeļu sacepums ar desu baltkrievu gaumē. + Vēl piecas lielisku sacepumu receptes!