Vienkārši pagatavojamas, ļoti gardas kartupeļu pankūciņas – klasiska recepte, kas noteikti jāizmēģina!
Sastāvdaļas
7–8 kartupeļi
3 olas
Sāls, malti melnie pipari
4 ēdamkarotes miltu
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas
Krējums pēc garšas
Zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
1․ Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Sajauc ar olām, sāli un pipariem.
2․ Pakāpeniski pievieno miltus un turpina maisīt, lai iegūtu biezu masu.
3․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns.
4․ Liek masu uz pannas un izlīdzina ar lāpstiņu, lai iznāktu plakanas pankūciņas.
5․ Apcep 4–5 minūtes no katras puses.
6․ Gatavo ēdienu pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Kartupeļu pankūciņas ar malto gaļu. Sātīgi!
Zeltainas un kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas ar vistas malto gaļu
Lieliskas kartupeļu pankūciņas ar sieru. + Vēl piecas pankūku receptes!
Kartupeļu pankūciņas ar lasi. Lienes Zemītes recepte Baltā galdauta svētkiem
Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem