Kartupeļu kroketes ar malto gaļu. + Vēl piecas gaļas bumbiņu idejas!

25-01-2022

Zem zeltaini brūnas garoziņas – apetītlīga kartupeļu biezputra, kas sajaukta ar apceptu gaļu. Vareni garšo ar tomātu vai krējuma mērcīti.

Sastāvdaļas

500 g kartupeļu

1 sīpols

300 g maltas cūkgaļas

2 ēdamkarotes sojas mērces

1 tēkarote cukura

1/3 tējkarote ķīniešu garšvielu maisījuma (vai cita pēc vēlēšanās)

500 ml augu eļļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1 ola

50 – 60 g miltu

70 – 100 g rīvmaizes



Pagatavošana

1․ Kartupeļus novāra, nomizo, saspaida biezputrā un atdzesē.

2․ Sīpolu sīki sakapā. Sajauc ar malto gaļu, sojas mērci, cukuru un garšvielām.

3․ Uz pannas sakarsē ēdamkaroti eļļas. Apcep malto gaļu 3 – 5 minūtes un atdzesē.

Gaļu bieži apmaisa ar lāpstiņu, lai neveidotos lielāki gabaliņi.

4․ Sajauc malto gaļu un kartupeļu biezputru. Pievieno nedaudz sāls un piparu. Veido nelielas bumbiņas.

5․ Vienā bļodiņā sakuļ olu ar šķipsniņu sāls. Otrā ieber miltus, trešajā – rīvmaizi.

6․ Dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē visu eļļu.

7․ Apviļā kroketes miltos, pēc tam olā un visbeidzot rīvmaizē. Lieko rīvmaizi nopurina.

8․ Uzmanīgi ielaiž kroketes sakarsētā eļļā un apcep vairākas minūtes, lai apbrūnētu no visām pusēm.

Gatavās bumbiņas liek uz papīra dvieļa.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Ideāla uzkoda: ar malto gaļu un sēnēm pildītas sīpolu bumbiņas. FOTORECEPTE

Debešķīgi gardā pitas maize ar gaļas bumbiņām pašu gatavotā tomātu džema mērcē

Ar malto gaļu pildīti tomāti. + Vēl piecas interesantas pildītu labumu receptes!

Mājās gatavoti belaši ar mājas malto gaļu. Garšo lieliski!

Trīs veidu salātu bumbiņas