Kartupeļu karstmaize ar kraukšķīgu bekonu. Noteikti izmēģini šo recepti!

12-10-2018

kartupeli_maize


Par ārkārtīgi diētisku šo ēdienu, protams, nenosauksi, bet, ja gaidāma (vai bijusi) kārtīga fiziska slodzīte, kāpēc sevi nepalutināt? Arī ģimenes vīrieši novērtēs!

Sastāvdaļas
2–3 šķēlītes bekona
1 kartupelis
2 ēdamkarotes krējuma
Čederas siers
Lociņi
2 šķēles maizes
Sviests
Augu eļļa
Saspiesta ķiploka daiviņa vai ķiploku pulveris
Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Vidēja lieluma pannā ielej augu eļļu tā, lai gandrīz nosegtu apakšu. Liek uz vidējas uguns.

Kartupeli sagriež 4-5 vienādās šķēlēs. Apcep uz pannas zeltaini brūnas.

Pārkaisa ar sāli un pipariem, ķiplokiem vai ķiploku pulveri. Sāls daudz nevajag, jo būs vēl bekons.

Bekonu apcep uz vidējas uguns uz citas pannas.

Sagriež maizi un katra gabaliņa virsu pārziež ar sviestu.

Iekšējo daļu pārziež ar karoti skāba krējuma, uzliek pa gabaliņam siera.

Kad kartupeļi un bekons gatavi, tos nosusina papīra salvetē, lai uzsūktos liekie tauki.

Liek kartupeļus uz maizes, pievieno vēl nedaudz krējuma, pēc tam bekonu un sagrieztus lociņus.

Uzliek vēl pa gabaliņam siera un pārsedz ar maizes gabaliņu.

Apcep sendviču uz pannas no abām pusēm, kamēr maize zeltaini brūna.

Labu apetīti!

Avots: “Lifehacker”