Kartupeļu biezenis ar trīs veidu sieru. + Kartupeļu pavārgrāmata

16-05-2021

Piedeva ar maigu piena garšu un interesantu kausēta siera aromātu.



Sastāvdaļas

1 500 g kartupeļu

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

60 ml sviesta

50 ml piena

80–100 g Čedaras siera

30–50 g Parmas tipa siera

2–3 ēdamkarotes krēmsiera

Pagatavošana

1․ Kartupeļus novāra līdz gatavībai sālsūdenī – aptuveni 20 minūtes. Nolej visu šķidrumu.

Sagriež kartupeļus gabaliņos, lai ātrāk izvārītos.

2․ Ar stampiņu saspaida kartupeļus biezputrā.

3․ Pievieno sviestu un pusi siltā piena. Samaisa, bet pēc tam vēlreiz izmaisa kopā ar atlikušo pienu.

Piena daudzumu var variēt pēc vēlēšanās.

4․ Pievieno sīki sarīvētu Čedaras un Parmas sieru, kā arī krēmsieru. Pievieno sāli un piparus, vēlreiz
samaisa un pasniedz.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Lieliskas kartupeļu pankūciņas ar sieru. + Vēl piecas pankūku receptes!

Kartupeļu čipsi mikroviļņu krāsnī. + Vēl pieci kartupeļi našķi, mājās gatavoti!

Maigi kraukšķīgi kartupeļu un siera plācenīši. Fotorecepte

Plānas kartupeļu šķēlītes, ceptas sēnes, kraukšķīgs bekons. Piecas lieliskas sacepumu receptes!

Gardi kartupelīši cepamajā formā “Anna” – tikai divas sastāvdaļas. + Vēl desmit apetītlīgu kartupeļu ēdienu receptes!

Kartupeļu šašliks ar speķīti “Spēks kaulos”, gatavots uz oglēm vai cepeškrāsnī. + Vēl piecas tupeņu receptes!