
Foto – Pixabay
Bērniem ļoti garšo cepti kartupelīši, bet vēlamies, lai viņi ēstu pēc iespējas veselīgāk. Lūk. Ideja, kā pagatavot frī kartupeļus ar minimālu daudzumu taukvielu un sāls.
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
2 olas
Garšaugi, garšvielas pēc vēlēšanās
5-6 tējkarotes augu eļļas
Pagatavošana
Kartupeļu notīra, sagriež plānos salmiņos, nosusina papīra dvielī.
Baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ stingrās putās.
Baltumiem pievieno garšvielas, pēc tam tos ar rokām sajauc ar kartupeļiem.
Liek uz cepampapīra loksnes, kas rūpīgi ieziesta ar eļļu.
Cep 25-30 minūtes līdz 190-200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Ļauj nedaudz atdzist un pasniedz ar krējumu un zaļumiem, tomātu mērci vai kādu citu iecienītu mērcīti.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO CEPTU KARTUPELĪŠU RECEPTI: LAUKU GAUMĒ