Kartupeļi ar trīs veidu sieru. Kaloriju skaitītājiem nelasīt!

20-03-2018

kartupeli

Sierīgi! Supersierīgi! Šis ēdiens nav paredzēties tiem, kuri skaita kalorijas, bet labāk paēd sātīgi un garšīgi.

Tikai iedomājoties vien, cik lieliski izdodas vienkārši kartupeļi, kas cepti zem biezpiena, Čedaras un mocarellas siera kārtas!

Lai pagatavotu šo ēdienu, vislabāk izvēlies prāvus kartupeļus, kuros varēs ievietot krietnu porciju gaļas pildījuma.

Sastāvdaļas
6 kartupeļi
150 g biezpiena
70 g Čedaras siera
70 g mocarellas siera
200 g cieta siera
200 g šķiņķa
1 ēdamkarote olīveļļas
2-3 ēdamkarotes krējuma
1 čili pipars
Daži lociņi
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Kartupeļus nomazgā un nosusina. Izdara iegriezumus, neaizsniedzoties līdz pamatnei aptuveni puscentimetru.

2. Liek kartupeļus ugunsdrošā formā un ieziež ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 45 minūtēm.

3. Sajauc bļodā biezpienu, krējumu, rīvētu Čedaras un mocarellas sieru, smalki sagrieztu čili piparu un lociņus. Pievieno sāli un piparus, sajauc ar karoti.

4. Plānās šķēlītēs sagriež šķiņķi un cieto sieru. Šķēles liek kartupeļu iegriezumos. Virsū kārto siera masu un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Gatavs!