Kārtainie salāti “Karaliskie” svētku galdam. + Vēl piecas neparastas salātu receptes!

16-11-2021

Sastāvdaļas
250 g vārītas cūkgaļas
2-3 kartupeļi
1 sīpols
Sauja notīrītu valriekstu
100 g melno plūmju
1 vārīta biete
1 vārīts burkāns
2 vārītas olas
150 g cietā siera
Majonēze

Pagatavošana

Pārlej melnās plūmes ar verdošu ūdeni, ļauj uzbriest 20 minūtes.

Nolej ūdeni un sagriež gabaliņos.

Vārītos kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.

Gaļu sagriež tikpat lielos kubiņos.

Sakapā sīpolus, burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves.

Olas sagriež salmiņos.

Riekstus sasmalcina blenderī, sieru sarīvē uz smalkas rīves.

Visas sagatavotās salātu sastāvdaļas liek uz liela šķīvja kārtām: kartupeļus, majonēzi, sīpolus, majonēzi, burkānus,
majonēzi, melnās plūmes, riekstus, atkal majonēzi, bietes, majonēzi, olas, majonēzi, virsū – sieru.

Pirms pasniegšanas salātus liek ledusskapī uz 2 stundām.

IZMĒĢII ARĪ ŠĪS RECEPTES!

“Lasis kažokā”. Ļoti skaistu kārtaino salātu recepte

Kārtainie vistas salāti ar kivi un sieru. Svaiga un interesanta garša!

Slavenie kārtainie salāti “Ceriņi”. + Vēl piecas skaistu un gardu kārtaino salātu receptes!

Kārtainie salāti ar marinētām sēnītēm. + Vēl desmit salātu receptes

Tunča salāti “Brīvdienas”. + Vēl piecu tunča salātu receptes