Šos vienkāršos pīrādziņus no gatavas kārtainās mīklas var pasniegt brokastīs vai kā sātīgu uzkodu.
Sastāvdaļas
300 g svaigu vai saldētu spinātu
120 g Čedaras siera
240 g krēmsiera
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
500 g bezrauga kārtainās mīklas
1 ola
Sezama sēkliņas pēc garšas
Pagatavošana
1․ Spinātus liek caurdurī un atkausē vai noskalo, nospiež. Sieru sarīvē uz vidējas rīves.
Čedaras siera vietā derēs jebkurš cietais siers.
2․ Spinātus sajauc ar sieru un krēmsieru, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3․ Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °С. Pannu izklāj ar cepšanas papīru.
4․ Kārtaino mīklu izrullē 3–4 mm biezā loksnē un 10–12 vienādos kvadrātiņos.
5․ Liek uz katra kvadrāta pusītes 2 tējkarotes pildījuma. Pārziež malas ar ūdeni, aizloka diagonāli un aizspiež.
6․ Liek trīsstūrīšus uz pannas, pārziež ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēkliņām, cep 15–20 minūtes zeltaini brūnus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kārdinoši smilšu mīklas pīrādziņi ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas ābolu kārumu receptes!
Uz pannas cepti sēņu pīrādziņi. + Pīrādziņi pavārgrāmata
Slinkie pīrādziņi ar āboliem. + Vēl desmit ābolu desertu idejas!
Pīrādziņi no kārtainās mīklas. + Pīrādziņu pavārgrāmata!
Gardie buljona pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu. + Pīrādziņu pavārgrāmata!
Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes