Maiga kārtainā mīkla ar saldiem un sulīgiem bumbieriem, kas turklāt marinēti medū, citrona sulā un kanēlī – tik lieliska kombinācija, ka nav pat vajadzīga kūka vai torte, lai deserts būtu izdevies un viesi palūgtu vēl vienu porciju!
Receptes autors ir “Clever” Kulinārās studijas pavārs Oļegs Turkins.
Sastāvdaļas aprēķinātas 10 pīrādziņiem, pagatavošanas laiks – 30 minūtes
Sastāvdaļas
500 g kārtainās rauga mīklas
8 bumbieri
150 cukurniedru cukura
4 ēdamkarotes citrona sulas
100 g sviesta
Pūdercukurs rotāšanai
1 ēdamkarote griķu (vai cita) medus
¼ tējkarote malta kanēļa
Pagatavošana
Bumbierus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, apslaka ar citrona sulu, lai nenobrūnētu.
Katliņā izkausē sviestu, pieber cukuru, pievieno medu, kanēli un atlikušo citrona sulu, ļauj uzvārīties un noņem no uguns.
Ieliek maisījumā bumbierus un atstāj uz 10 minūtēm.
Kārtaino mīklu sadala 8 daļās un izrullē apļos ar diametru 15 cm.
Katra apļa vidū liek bumbierus bez sulas, aizspiež malas tā, lai centrā paliktu neliels atvērums.
Katra pīrāga iekšpusē ielej atlikušo mērci un cep iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī
15-20 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!