Sastāvdaļas
500 g maltās gaļas pēc izvēles
300 g kārtainās mīklas
100 g cieta siera
1 olas dzeltenums
1 ola
Sezams pēc garšas
Sāls
Pagatavošana
1. Vispirms maltajai gaļai pievieno sāli un garšvielas.
2. Pieliek olu, rūpīgi samaisa.
3. Mīklu izrullē un sagriež garās strēmelītēs.
4. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
5. No maltās gaļas saveļ bumbiņas, apviļā rīvētajā sierā.
6. Ap bumbiņām aptin kārtainās mīklas strēmelītes.
7. Sakuļ dzeltenumu, ieziež ar to gaļas bumbiņas, pārkaisa ar sezamu.
8. Bumbiņas cep 180 grādu temperatūrā, līdz zeltaini brūnas.
Lieliskās maltās gaļas bumbiņas kārtainajā mīklā gatavas. Labu apetīti!