Šo desertu ēdamās glāzītēs ir ārkārtīgi viegli pagatavot, bet izskatās ļoti skaisti un garšo lieliski.
Sastāvdaļas
300 g piena šokolādes
225 g krējuma siera
40 g pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
240 ml krējuma ar 33% tauku saturu
120 g cepumi ar šokolādes gabaliņiem vai biskvīts
2-3 ēd.k. kakao pulvera
Sagatavošana
1․ Izdara nelielu iegriezumu seklas vienreizlietojamas glāzes augšdaļā. Šokolādi sasmalciniet un izkausējiet ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
2․ Ielej katrā glāzē 3-4 ēdamkarotes šokolādes. Groziet, lai pārliecinātos, ka tā vienmērīgi izklājas pa sieniņām.
Iztukšojiet pārpalikumu.
3․ Ievietojiet glāzītes ledusskapī uz 15 minūtēm. Izņemiet tās un ielejiet vēl 2 ēdamkarotes šokolādes. Izklājiet šokolādi uz sieniņām tādā pašā veidā, lieciet ledusskapī.
4․ Siera krēmu, pūdercukura un vaniļas ekstraktu ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Pielej aukstu saldo krējumu un saputo mīkstās putās.
5․ Sasmalcina cepumus vai biskvītu smalkās drupatās. Uzmanīgi izņem šokolādes kausiņus un apbārsta tos ar kakao no visām pusēm.
Var izmantot mājās gatavotus vai pirktus cepumus, biskvītus vai smalkmaizītes.
6․ Kārtās liek drupatas un krēmu. Pēdējam slānim jābūt drupatām. Dekorējiet desertu ar šokolādi vai saldumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biezpiena deserts ar banāniem šokolādē. + Desertu pavārgrāmata!
Šokolādes krēma tortīte bez cepšanas. + Vēl pieci lieliski deserti!
Siltas ķiršu un šokolādes trifeles. Burvīgs deserts
Šokolādes un biezpiena torte. Veselīgs deserts!
Biezpiena torte “Trīs šokolādes”. Īstiem gardēžiem!