Sastāvdaļas
2-4 gabaliņi (rudzu) maizes
250 g liesa biezpiena
250 g jogurta bez garšas piedevām
150 g fetas siera
3 gurķi (pildījumam)
4 gurķi (rotāšanai)
1 paciņa želatīna
4 – 5 ēdamkarotes citrona sulas
1 tējkarote sāls (bez kaudzītes)
3 tējkarotes sojas mērces
Zaļumi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Izklāj jebkuru apaļu formu ar cepamo papīru.
Sagriež maizi gabaliņos. Nogriež garoziņu. Izklāj formas apakšu ar maizes gabaliņiem.
Pildījumam: sarīvē 2 gurķus uz rupjas rīves, pievieno sāli, sojas mērci un atstāj uz 2-3 minūtēm. Pēc
tam liek caurdurī, lai notecētu sula.
Želatīnu izšķīdina citronu sulā.
Tad sajauc želatīnu ar jogurtu un biezpienu, pievieno gurķus un fetas sieru (var sagriezt kubiņos, bet
nav obligāti) un rūpīgi samaisa. Var pievienot sīki sagrieztus zaļumus.
Pildījumu lej uz maizes gabaliņu pamatnes.
Pārsedz formu ar foliju un liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
Rotā ar gurķiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lepna sāļā torte ar lasi vai foreli. Svētku galda rota!
Siļķu torte – pārsteidz ciemiņus! + Vēl trīs sāļās tortītes
“Slinkais Napoleons”. + Vēl trīs slavenās kūkas receptes – saldas un sāļas!