Šo karsto uzkodu no sulīga dārzeņu biskvīta ar aromātiskiem zaļumiem, pikantu parmezānu un apetītlīgu pildījumu ir ļoti viegli pagatavot, bet tā lieliski iederas pat uz svētku galda.
Sastāvdaļas biskvītam
2 nelieli kabači
50 g parmezāna siera
Sāls, melnie pipari pēc garšas
3 daiviņas ķiploka
¼ pušķīša diļļu
¼ pušķīša pētersīļu
5 olas
Sastāvdaļas pildījumam
200 g šķiņķa
200 g mocarellas siera
Pagatavošana
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °С. Pannu izklāj ar pergamenta papīru.
2․ Kabačus sarīvē uz vidēja lieluma rīves, pievieno sāli, samaisa un atstāj uz 5–10 minūtēm.
3․ Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Ķiplokus notīra un izspiež caur presi. Zaļumus sīki sakapā.
4․ Olas sakuļ ar slotiņu. Pievieno sieru, ķiplokus, zaļumus, sāli un piparus, vēlreiz rūpīgi izmaisa.
5․ Kabačus nospiež un apvieno ar olu masu. Lej mīklu uz pannas, cep 20–25 minūtes.
6․ Šķiņķi sagriež plānās šķēlītēs, mocarellu sarīvē uz rupjas rīves.
7․ Gatavo biskvītu kopā ar papīru pārliek uz dēļa, uz tā vienmērīgā kārtā liek šķiņķi un sieru.
8․ Piepaceļ papīra malas un uzmanīgi satin biskvītu stingrā ruletē, ielokot papīra malas.
9․ Pārliek ruleti uz pannas un liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Noņem no ruletes papīru un sagriež biezos gabaliņos.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kabaču plācenīši ar mocarellas sieru, parmezānu un baziliku. + Vēl trīs ceptu kabaču receptes!
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kabačiem un puraviem. + Vēl piecas kabaču receptes!
Maltās gaļas sacepums ar kabačiem un sieru. + Sacepumu pavārgrāmata!