
www.doctus.lv, publicitātes attēls
Visi nezin kāpēc protestē pret jēdzienu: Vidusjūras diēta. Vidusjūras diēta ir principi, nevis produkti. Mēs varam pareizu ēšanu saukt, kā gribam. Daudzi tagad prasa: kas ir Ziemeļvalstu (Nordic) diēta? Ziemeļvalstu diēta būtībā ir tā pati Vidusjūras diēta, izdevumā “Sirdsgrāmata” uzsver profesors Andrejs Ērglis.
VAIRĀK LASI “SIRDSGRĀMATĀ” PROFESORA ANDREJA ĒRGĻA REDAKCIJĀ!
Latvijā ir pilnīgi viss, atskaitot olīveļļu, kas ir viens no Vidusjūras diētas pamatprincipiem. Taču olīveļļu var nopirkt.
Dārzeņi, pākšaugi, liesa gaļa, piena produkti ar zemu tauku saturu — tas viss ir pieejams.
Vidusjūras diētā ir atļauta vīna glāze, lai gan par to kardiologus visu laiku šausta: mēs vēloties nodzirdīt Latvijas tautu! Taču mēs runājam par glāzi vīna, ne par stipro alkoholu.
Vīns mazās devās un lietojot pie ēdiena pat vairāk par visiem iepriekš minētajiem produktiem labvēlīgi ietekmē asinsvadus. Gribam mēs vai negribam, bet tas ir pierādīts.
UZZINI VAIRĀK PAR VIDUSJŪRAS DIĒTU!
Medijos joprojām stāsta, ka produktus nedrīkst cept Extra Virgin olīveļļā, jo veidojas onkogēnas vielas. No kurienes tas ir ņemts?
Vācu bioķīmiķu uzrakstītā grāmatā, no kuras mācās Eiropā un Amerikā, ir skaidri un gaiši pateikts, ka Extra Virgin olīveļļas molekula ir ļoti stabila, to var karsēt, nemainot eļļas ķīmisko sastāvu. Mājas apstākļos tas vienkārši nav iespējams.
(No Andreja Ērgļa grāmatas “Sirds grāmata”)