Pagatavošanas laiks: 75 minūtes
Sastāvdaļas
1 kg ķiršu
0,5 l kefīra
300 g sviesta
5 ēdamkarotes miltu
Cukurs pēc garšas
1 tējkarote sodas
Pagatavošana
1. Pagatavo mīklu.
2. Sarīvē sviestu, pievieno miltus.
3. Sviestu un miltus pārlej ar ūdeni un ātri iejauc mīklu.
4. Pievieno kefīru un turpina maisīt.
5. Liek mīklu uz stundu ledusskapī.
6. Mīklu pārkaisa ar miltiem un izrullē taisnstūrī.
7. Sagriež mīklu 4 strēmelēs.
8. Ķiršus (bez kauliņiem) kārto uz katras mīklas sloksnes.
9. Pārkaisa ar cukuru un satin caurulītēs.
10. Caurulītes savieno un satin “gliemezītī”.
11. Cep aptuveni 30 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Labu apetīti!