Kāpostu tīteņi “Klasika”. Ideāla iecienītā ēdiena recepte + vēl trīs tīteņu idejas!

15-01-2021

Lieliski saskaņotas sastāvdaļas: sulīga maltā gaļa ar rīsiem, maigas kāpostu lapas, tomātu un dārzeņu mērce.

Sastāvdaļas tīteņiem

1 kāpostgalva

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

150 g rīsu

1 cūkgaļas un liellopa maltās gaļas

1–2 sīpoli

Sastāvdaļas mērcei

2 sīpoli

1–2 burkāni

1–2 augu eļļas

150–200 g tomātu pastas

1 500 ml ūdens

1 ēdamkarote krējuma

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Lauru lapas pēc garšas

Pagatavošana

1․ Kāpostam nogriež kacenu un izgriež vidus daļu.

2․ Aptuveni 5 minūtes vāra katliņā ar sālsūdeni, izņem ārā un noņem ārējās lapas, kas kļuvušas pietiekami mīkstas. Pēc tam vēl nedaudz pavāra kāpostu un noņem lapas. Tā sadala visu kāpostgalvu.

Seko, lai karsēšanas laikā kāpostu pilnībā segtu ūdens.

3․ Rīsus novāra pusgatavus 10 minūtes un atdzesē.

4․ Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus sīpolus, rīsus, sāli un piparus. Rūpīgi izmaisa.
Tīteņiem pievieno dažādas garšvielas pēc vēlēšanās.

5․ Uz katras kāpostu lapas liek pildījumu uz tās lapas daļas, kas tālāka no pamatnes. Veido tīteņus tā, lai maltā gaļa ar rīsiem būtu iekšpusē: malas saliec uz augšu, lai izveidotos aploksnīte, bet pēc tam satin līdz galam.

Lapu biezākās vietas pie pamatnes var nogriezt, tad būs vieglāk izveidot tīteņus.

6․ Sasmalcina sīpolu un uz rupjas rīves sarīvē burkānus. Apcep mīkstus augu eļļā.

7․ Apceptos dārzeņus sajauc ar tomātu pastu. Pārlej ar nelielu ūdens daudzumu, pievieno krējumu, rūpīgi izmaisa.

8․ Pielej mērcei atlikušo ūdeni un atkal samaisa. Pievieno sāli, piparus un lauru lapu.

Izmanto tik daudz ūdens, cik nepieciešams, lai mērce pilnībā pārsegtu tīteņus.

9․ Katla apakšā liek dažas kāpostu lapas, tām pāri – tīteņus ar savienojuma vietu uz leju. Pārlej ar mērci.

10․ Sautē tīteņus uz nelielas uguns aptuveni 40–45 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pekinas kāpostu tītenīši, daudz gardāki un maigāki nekā ierastie! (+ Vēl trīs tīteņu receptes!)

Kāpostu tītenīši cepeškrāsnī. Laipni lūgti vakariņās

Sēņu tītenīši kāpostu lapās – balva čaklam bekotājam