Kurš gan būtu domājis, ka kāpostu bumbiņas ar gaļu var pārspēt pat tradicionālos pildītos kāpostus ar to izcilo garšu! Tas viss, pateicoties šāda ēdiena neticami bagātīgajai garšai un iespaidīgajam izskatam.
Lai kāpostu bumbiņas izskatītos ļoti oriģināli, iesakām tās nevis sautēt, bet gan cept. Tā tie spēs saglabāt formu. Turklāt pirms dārzeņu bumbiņas likt cepeškrāsnī, tās jāaptin ar bekona šķēlītēm. Ak, cik apetītlīgi tās izskatīsies beigās!
Kā pagatavot kāpostu bumbiņas bekonā
Pikantā maltā gaļa ir šāda ēdiena veiksmes atslēga. Noteikti liellopa gaļai pievienojiet nedaudz muskatrieksta, pateicoties tam, pildījums būs aromātiskāks. Un, lai gaļa būtu sulīga, izmantojiet sasmalcinātus sīpolus.
Sastāvdaļas
Baltie kāposti 1 gab.
Liellopa gaļa 900 g
Sīpoli 2 gab.
Burkāni 2 gab.
Selerijas sakne 0,25 gab.
Sāls pēc garšas
Melnie pipari (malti) pēc garšas
Maltais muskatrieksts 1 šķipsniņa
Maize 50 g
Olas 2 gab.
Bekons 60 g
Augu eļļa 2 ēd.k.
Tomātu pasta1 ēd.k.
Pagatavošana
Labi noskalojiet kāpostus. Uzmanīgi izgrieziet kacenus.
Ievietojiet kāpostus verdošā ūdenī. Vāra 8 minūtes. Tad kāpostus izņem no ūdens.
Ļaujam kāpostam atdzist līdz istabas temperatūrai. Pēc tam to uzmanīgi sadalām kāpostu lapās, lai turpmāk veidotu bumbiņas.
Maizi mērcējam pienā.
Liellopu gaļu un nomizotu sīpolu sasmalcina gaļas mašīnā.
Ievietojam malto gaļu dziļā traukā. Pievieno sāli, maltus melnos piparus un muskatriekstu.
Gaļai ar sīpoliem un garšvielām piejauc olas.
Pievieno iepriekš izmērcētu maizi. Visas sastāvdaļas labi samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.
No iegūtās maltās gaļas veido blīvas liela izmēra bumbiņas. Ievietojiet gaļu kāpostu lapu vidū. Visu satin bumbiņā.
Pēc tam ietin otru dārzeņu lapu. Liek bumbu uz tīra virtuves dvieļa. Aptin to ap sagatavi, pēc iespējas vairāk to saspiežot. Tās pašas darbības atkārto ar pārējām sastāvdaļām.
Katru iegūto pildījuma bumbu aptin ar bekona sloksni. Ja nepieciešams, nostiprina to ar zobu bakstāmo. Ievieto kāpostu lapu sagataves cepšanas formā, ievērojot attālumu starp tām.
Notīriet atlikušos dārzeņus. Sīpolu, burkānu un seleriju sagriež lielos gabalos.
Apcep tos dažas minūtes pannā ar uzkarsētu saulespuķu eļļu. Tad dārzeņiem pievieno 1 glāzi kāpostu buljona un 1,5 glāzes tīra ūdens. Pievieno tomātu pastu. Ieber sāli un melnos piparus. Visu labi samaisa.
Pannas saturu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra visu vēl 2-3 minūtes. Tad iegūto masu ielej pie kāpostu bumbiņām. Liek formu uz 45 minūtēm 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
Kāpostu bumbiņas bekonā var pasniegt ar mērci, kas pagatavota uz ceptu dārzeņu bāzes. Lai to izdarītu, mērci no cepšanas formas caur sietiņu ielej pannā.
Ņem pusi no kopējā selerijas, burkānu un sīpolu daudzuma. Visu sablendē biezenō. Dārzeņus pievieno pannā, lai mērci sabiezinātu. Vāra visu 2 minūtes.
Tad ūdenī atšķaida 1 ēd.k. kukurūzas cietes. Ielej maisījumu dārzeņos pannā. Pievieno vēl nedaudz ūdens. Maisa un vāra, līdz viss sabiezē. Ar šo aromātisko dārzeņu mērci pasniedz liellopa gaļas bumbiņas ar pildījumu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pekinas kāpostu tītenīši, daudz gardāki un maigāki nekā ierastie! (+ Vēl trīs tīteņu receptes!)
Kāpostu tītenīši cepeškrāsnī. Laipni lūgti vakariņās
Kāpostu tīteņi “Klasika”. Ideāla iecienītā ēdiena recepte + vēl trīs tīteņu idejas!
Tītenīši maigā sēņu mērcē. + Vēl piecas labas tīteņu receptes!
Ar malto gaļu pildīts, vesels kāposts. Tagad tu šo ēdienu gatavosi tikai šādi!