Vienkāršs veids kāpostu uzglabāšanai ziemai. Pateicoties aspirīnam, nevajadzēs ne sāli, ne etiķi. Kāposti saglabājas kraukšķīgi un lieliski der zupām un citiem ēdieniem.
Sastāvdaļas
1 kāpostgalva
3 tabletes aspirīna
1 l ūdens
Pagatavošana
1․ Sīki sagriež kāpostus un liek trīs iepriekš sterilizētās 1 l burkās. Pārāk blīvi nepiespiež.
2․ Katrā burkā liek pa tabletei aspirīna.
3․ Pārlej burkas ar verdošu ūdeni līdz pašai augšai un uzliek vāciņus.
4․ Ietin burkas segā vai pledā un atdzesē. Pēc tam glabā vēsā vietā.
5․ Pirms lietošanas noskalo kāpostus zem auksta, tekoša ūdens.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu un kāpostu sagatave taviem ziemas krājumiem. + Vēl piecas “burciņzupas” idejas!
Kāpostu, burkānu un paprikas salātiņi bez termiskas apstrādes ziemas krājumiem
Kā kāpostus skābē dietoloģe Neimane? + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes