Gurķi ķīniešu gaumē labi uzsūc mērci, jo vispirms dārzeņi tiek izklapēti. Garša iznāk ļoti piesātināta, bet pagatavošanai vajag nieka 10 minūtes.
Sastāvdaļas
300 g gurķu
3 daiviņas ķiploka
1 čili pipars
1 ēdamkarote rīsu etiķa
1 ēdamkarote sojas mērce
⅓–½ tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
2 tējkarotes sezama eļļas
Pagatavošana
1․ Gurķus liek uz virtuves dēlīša un izdauza ar griežamo nazi, asmeni turot paralēli galdam, vai ar virtuves āmuriņu. Procesā gurķiem nedaudz jākraukš.
Izvēlieties nelielus, stingrus gurķus, jo ūdeņaini un pārgatavojušies dārzeņi šim ēdienam nederēs.
2․ Izdauzītos gurķus sagriež nelielos gabaliņos un liek bļodiņā kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem un čili pipariem.
Pietiks ar mazu pipariņu vai pusīti. Derēs arī kaltēts čili pēc garšas.
3․ Mērcei sajauc etiķi ar sojas mērci, sāli, cukuru un sezama eļļu. To pievieno tieši pirms pasniegšanas.
Mērci pagaršo un pēc vajadzības papildina sastāvdaļas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanti korejiešu baklažāni ziemas krājumiem. + Vēl piecas korejiešu dārzeņu receptes!
Ugunīgi korejiešu gurķi ziemas krājumiem. + Vēl trīs pikantas receptes!
Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem
Bietītes korejiešu gaumē var kļūt par tavu meistarstiķi! + Vēl trīs korejiešu dārzeņu receptes