Kādus sīpolus labāk pievienot kotletēm? + Kotlešu pavārgrāmata

26-04-2022

Kotlešu masas gatavošana ar sīpoliem ir ikdienišķa kulinārijas procedūra. Bet šajā vienkāršajā jautājumā ir savas nianses. Kādu asā dārzeņa šķirni labāk izmantot? Vai labāk izvēlēties apceptu vai svaigu sīpolu?

Daudzas saimnieces kotletēm pievieno malto gaļu, arī maizi un svaigus, sīki sagrieztus vai samaltus sīpolus.

Bet ir arī cits viedoklis. Piemēram, kulinārijas šova “MasterŠefs” uzvarētāja Eleonora Baranova ir pārliecināta, ka gaļas pagatavošanai labāk izmantot ceptu vai sautētu sīpolu. Tas atbrīvo gatavo ēdienu no nepatīkama aromāta un iespējamas dedzināšanas sajūtas kuņģī.

Sautētu sīpolu pievienošana ļauj kotletes ilgāk uzglabāt un piešķir mīkstumu un maigāku garšu. Tiek uzskatīts, ka tas padara kotletes gaisīgākas un sulīgākas.

Sīkākas sīpolu šķirnes, piemēram, saldais Krimas vai Šalotes sīpols ļauj mazināt sīpolu garšu pat bez termiskās apstrādes. Turklāt labāk izvēlēties tikai jaunus un svaigus sīpolus, jo ar laiku sīpols kļūst “ļaunāks” – asāks un sīvāks.

Tiem, kuri nepanes sīpolus, tos var aizstāt ar rīvētiem kabačiem, zaļiem āboliem vai sasmalcinātiem jaunas kinzas dzinumiem. Gandrīz nejūt blenderī sasmalcinātus sīpolus.



DAŽĀDAS KOTLEŠU RECEPTES

Ar zaļajiem zirnīšiem, olām vai sieru pildītas kotletes. + Kotlešu pavārgrāmata!

Vieglās vistas kotletītes ar spinātiem. + Kotlešu pavārgrāmata!

Asprātīgās kartupeļu un gaļas kotletītes “Divi vienā”. + Vēl desmit kotlešu receptes!

Maigās un diētiskās vistas filejas kotletītes ar burkāniem. + Vēl desmit kotlešu receptes

Kotlete Kijevas gaumē. Viss noslēpums pildījumā! (+ Vēl desmit labākās kotlešu receptes!)