Kā pareizi saldēt sēnes ziemas krājumiem? Vislabāk – porcijās!

17-09-2024

Saldējot sēnes ziemas krājumiem, jāņem vērā, cik daudz varēsi izmantot vienā gatavošanas reizē. Ja iepakojums būs pārāk liels, pirmkārt, atkārtota saldēšana nav laba ideja. Otrkārt, būs grūti “atskaldīt” vajadzīgo daudzumu, lai pārējo uzreiz liktu atpakaļ saldētavā.

Porcijās sasaldētas sēnes glabājas ilgāk un ir ērtāk izmantojamas, sēnes saglabā garšu un aromātu.

Saldēt var gan meža sēnes, gan šampinjonus, ja tos izdodas nopirkt lielākā daudzumā par izdevīgu cenu.

Šampinjoni turklāt pēc garšas kļūst līdzīgāki meža sēnēm!




Saglabā recepti, lai nepazūd!

Ieteikums: ievēro proporcijas, nepiecieno sāli un rezultāts iepriecinās.

Vajadzēs: pannu, silikona mafinu formiņas, gaļas mašīnu, katlu, maisiņu saldēšanai.

Sastāvdaļas

1 kg sēņu

300 g sīpolu

Augu eļļa cepšanai

No šī apjoma iznāks 7 saldētu sēņu porcijas

Saldētās sēnes var pievienot zupām un mērcēm, izmantot kā piedevu, pielikt pastētēm un pīrāgu pildījumiem.




Pagatavošana

Sēnes pārlasa, notīra, nomazgā.

Liek katlā, uzvāra, vāra aptuveni 30 minūtes.

Liek caurdurī, noskalo ar aukstu ūdeni.

Vispirms samaļ sēnes gaļas mašīnā ar raupju sietiņu.



Sīpolus nomizo, noskalo, sagriež vidēja lieluma kvadrātiņos (0,5 cm).

Uz pannas uzlej eļļu, liek tajā sīpolus, apcep gandrīz caurspīdīgus.

Pievieno samaltās sēnes, apcep, līdz sēnes gatavas.

Liek sagatavoto masu kēksu formiņās un liek saldētavā uz 8 stundām.

Gatavs!

Sagataves glabā saldēšanas maisiņā aptuveni trīs mēnešus.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kā pareizi saldēt produktus, lai nezustu vērtīgas vielas?

Saldētu dārzeņu maisījums zupai, mājās gatavots. Noderēs katru dienu!

Jaunums: avokado var arī saldēt!