
Foto – Pixabay
Šai maizei nav nepieciešams raugs, ilga mīcīšana vai sarežģītas kulinārijas prasmes. Rezultāts pārspēj visas cerības: kraukšķīga, mīksta un garšīga.
Lapā “mattsfitchef” pastāstīja par neticami vienkāršu recepti maizes pagatavošanai gaisa grilā, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas. Šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kas meklē ātras, veselīgas un olbaltumvielām bagātas maizes cepšanas iespējas.
Visa sagatavošana un cepšana aizņem mazāk nekā 30 minūtes. Maizi varēs pagatavot pat cilvēks, kurš nekad iepriekš nav turējis rokās rullīti. Aizmirstiet par garu mīklas rūgšanas gaidīšanu. Viss, kas jums jādara, ir jāsajauc sastāvdaļas, jāizveido klaipiņš un jācep.
Neraugoties uz receptes vienkāršību, šīs maizes tekstūra ir tikpat laba kā krāsnī ceptas klasiskas maizes.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Uzturvērtība 100 g: 211 kcal
Sastāvdaļas
Milti 200 g
Grieķu jogurts (5%) 200 g
Raugs ½ tējk.
Pagatavošana
Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno grieķu jogurtu un viegli samaisa, līdz sāk veidoties mīkla. Tai jābūt mīkstai, bet ne lipīgai.
Ja tā šķiet pārāk sausa, pievienojiet vēl vienu karoti jogurta. Ja mīkla ir pārāk lipīga, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
Pārceļ mīklu uz miltiem pārkaisītas virsmas un ātri mīca, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Sadaliet mīklu četrās vienādās daļās un izveidojiet no tām vienmērīgas bumbiņas. Tā būs jūsu maize.
Ievietojiet tās aerogrila groziņā, bet atstājiet starp tām atstarpi, lai varētu cirkulēt gaiss. Ja jūsu bļoda ir maza, cepiet pa daļām.
Gatavojiet 150 °C temperatūrā 15-20 minūtes.
Kā noteikt gatavību
Lai pārliecinātos, vai maize ir uzrūgusi, pievērsiet uzmanību šādām detaļām!
Krāsai. Virsmai jābūt zeltaini brūnai.
Skaņa. Nedaudz piesitiet virspusē – gatavai maizei ir dobja skaņa.
Pārbaudiet ar zobu bakstāmo. Ielieciet zobu bakstāmo centrā – tam jānāk tīram, bez lipīgas mīklas.
Ja maizes apakša ir mitra, apvērsiet to un cepiet vēl 2-3 minūtes.
Padomi
Ķiploku maize. Pievienojiet mīklai ķiploku garšvielas vai sasmalcinātus ķiplokus. Pirms cepšanas apsmērējiet maizi ar olīveļļu un pārkaisiet ar kaltētiem garšaugiem.
Siera maize. Mīklai pievieno rīvētu sieru (čedaru, mocarellu vai parmezānu). Var pievienot nedaudz speķa vai šķiņķa, lai maize iegūtu bagātīgāku garšu.
Vidusjūras stilā. Pievienojiet sasmalcinātas olīvas un valriekstus. Ēdamkarote olīveļļas piešķirs fokācijai garšu.
Papildinājumi. Pirms cepšanas rullīšus pārkaisiet ar linu, saulespuķu vai magoņu sēklām. Tas ir ne tikai skaisti, bet arī veselīgi.
Saldā versija. Pievienojiet maltu kanēli un nedaudz medus vai kļavu sīrupa. Sauja sultānu padarīs maizi vēl garšīgāku.
Kā uzglabāt un sasaldēt maizi
Uzglabāšana. Ļaujiet maizei pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai. Pēc tam ievietojiet to hermētiskā traukā. Tā saglabājas svaiga līdz 2 dienām istabas temperatūrā un līdz 4 dienām ledusskapī.
Sasaldēšana. Maizi var sasaldēt maisiņā, noņemot lieko gaisu. Uzglabāt līdz 3 mēnešiem. Pirms pasniegšanas atkausējiet istabas temperatūrā vai uzsildiet gaisa grilā.
Šī recepte varētu būt jūsu iecienītākais ģimenes brokastu vai ātru uzkodu variants. Tā lieliski sader ar ievārījumiem, sviestu vai pat vieglām mērcēm. Izcepiet to vienu reizi, un jūs redzēsiet, cik viegli ir radīt kulinārijas šedevru ar minimālu sastāvdaļu daudzumu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
‘Ciabatta’ divu stundu laikā. + Vēl trīs pašceptas maizītes receptes!
Smaržīga, pašcepta maizīte! Galvenais – pamatrecepte, piedevas var būt dažādas
Mājās cepta ķiploku maize. + Vēl piecas pašceptas maizītes receptes!