Tradicionāli ļuļa kebabam izmanto jērgaļu, bet latviskajā versijā der arī liellopa, cūkgaļa vai vistas gaļa. Galvenais gaļas izvēlē – tās treknums.
Tāpat vari izmēģināt interesantus gaļas “duetus”: liellopa gaļa + jērgaļa, liellopa gaļa + vista, jērgaļa + vista, cūkgaļa + tītara gaļa vai cūkgaļa + truša gaļa. Vēl labāk dot priekšroku jaunākam lopiņam, ēdiens izdosies īpaši sulīgs un maigs.
Pagatavo malto gaļu
To var darīt trīs veidos: samalt gaļas mašīnā, sablendēt vai sagriezt ar roku ar diviem asiem nažiem.
Griežot ar rokām, gaļa būs maigāka, jo visa sula paliek iekšpusē. Šis process ir darbietilpīgāks, bet garša to atsver.
Nežēlo speķīti
Svarīgs nosacījums labai ļuļa kebaba gaļai ir speķa vai tauku pievienošana. Šī sastāvdaļa būs kā sava veida saistviela veidošanai. Tauku daudzumam jābūt ne mazākam kā vienai ceturtdaļai no kopējā gaļas daudzuma.
Lai konsistence nebūtu pastveidīga, labāk speķi arī sagriezt ļoti mazos gabaliņos ar nazi.
Bez olām un maizes
Maltajai gaļai ļuļa kebabam nevajag pievienot olas, maizi, cieti un citus iebiezinātājus kā kotletēm. Saistviela, kā jau minēju, būs tauki.
Noteikti pieliec sīpolus
Īpaši sulīgu un pikantu garšu ēdienam piešķirs sīpoli. Galvenais, ar tiem nedrīkst pārspīlēt (ne vairāk kā trešdaļu sīpola), lai to sula netraucētu veidot kebabus.
Ko vēl var pielikt?
Noteikti neaizmirsti zaļumus un garšvielas. Tradicionāli pievieno sasmalcinātu kinzu, baziliku, pētersīļus, dilles. Var izvēlēties ko vienu vai veidot maisījumus.
Liellopa gaļai un cūkgaļai labāk derēs pipari un muskatrieksti, jērgaļai – kumīnu un koriandru, vistai – kurkumu.