Ingvera sakne ir apbrīnojami veselīga, tā spēj uzlabot garastāvokli, izskatu un pašsajūtu.
Maksimālam efektam ingvera eļļu vislabāk pagatavot mākās. Turklāt to var izdarīt ļoti vienkārši.
Recepte
Vajadzēs ugunsizturīgu krūzi vai formu, rīvi, trauku gatavajai eļļai ar ciešu vāciņu vai korķīti.
1 glāze svaiga ingvera
1 glāze olīveļļas
Pagatavošana
Ingvera sakni rūpīgi nomazgā, nosusina 1 stundu.
Sarīvē uz smalkas rīves, liek formā vai karstumizturīgā krūzē, pārlej ar olīveļļu, rūpīgi samaisa.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 70 grādiem un nostādina šādā temperatūrā 2 stundas.
Atdzesē, izkāš caur marli sagatavotajā traukā, uzliek vāciņu.
Tādu eļļu var uzglabāt 4-5 mēnešus vēsā vietā.
Ērtākai lietošanai var saliet vairākos mazākos trauciņos.
Lietošana
Noguruma un trauksmes novēršanai
Garīgā līdzsvara atjaunošanai ieelpo ingveru pamīšus ar labo un kreiso nāsi 2-3 minūtes. Uzklāj eļļu uz rokas locītavas pulsa vietas.
Svaigai sejas krāsai un pret sīkām grumbiņām
Pievieno 4 pilienus ingvera eļļas nakts krēmam. Klāj uz tīras ādas pirms gulētiešanas.
Pret muskuļu un locītavu sāpēm
Muskuļu un locītavu sāpju novēršanai eļļu ar vieglām masāžas kustībām sāpīgajā vietā. Pēc pusstundas sajutīsi iedarbību!