Vai ir kāds cilvēks, kas atteiksies no tradicionālā kāruma – iebiezinātā piena? Tortēm, pīrāgiem, pie tējas un pie kafijas tas ir neaizvietojams.
Sastāvdaļas:
200 g piena
200 g cukura
20 g sviesta
Pagatavošana:
1. Sajaucam visus produktus katliņā ar augstām malām
2. Uz lēnas uguns gatavojam līdz vārīšanai
3. Kad sāk vārīties, turpināt 10 minūtes
4. Pēc 10 minūtēm masa būs šķidra, neuztraucieties – tā jābūt
5. Sacietēs pakāpeniski, masai atdziestot
6. Salejam burciņā un ievietojam ledusskapī. Pēc pāris stundām našķis gatavs!
neceriet, nekas labs nesanāk. Konsistence diezgan šķidra, lai gan nēmu treknāko pienu, garšas ziņā vāja nojausma par iebiezināto pienu. No visa līdzība bija tikai krāsā. diezgan liels peē.
Jā ir kas atteiksies!!! Un daudzi!
Mēs bērnībā vārijām līdzīgi gotiņas, tikai bez sviesta un krietni ilgāk. Ai skārojās, laikam jāuzvāra…1 litrs piena un 1kg cukura…pienu var aizstāt ar saldo krējumu, tad process būs ātrāks.
Ja vāra tikai pienu ar cukuru , sanāk gotiņas vai iebiezinātais piens?
Ar veikala pienu nekas nesanāks,vajag no zemnieka ar tauku 4%,tad sanāks.