“Hush browns” – kā kartupeļu pankūkas gatavo amerikāņi

17-02-2019

kartupelu_pankukas_amerikanu

Kas jāzina, gatavojot “amerikānisku ēdienu”? Pirmkārt, amerikāņiem garšo kraukšķīgi ēdieni, otrkārt, gatavo ēdienu var ielikt hamburgerā, treškārt, to var vienkārši apēst. Visām trim prasībām atbilst “hush browns” jeb kartupeļu pankūciņas amerikāņu gaumē.

Sastāvdaļas
3 lieli kartupeļi
Sāls
Eļļa cepšanai
Elementāri, vai ne?

Pagatavošana
Amerikāņi neizmanto miltus, kas padara pankūkas mīkstākas un “smagākas”, var pat nepielikt olu un sāli cepšanas procesā, jo šie produkti arī padara ceptus kartupeļus mīkstākus, ne tik kraukšķīgus.

Lai kartupeļi kļūtu kraukšķīgāki, tos rīvē uz rupjas rīves, kārtīgi nospiež sulu un uzreiz cep, veidojot pankūciņas vai pat plāceņus tieši uz pannas.

Pankūkai jābūt plānai, ne biezākai par 1cm, nav nekas traks, ja vietām cauri spīd panna – tā hašbrauni iznāks vēl smalkāki.

Kad kartupeļi izcepti, var pārkaisīt ar sāli un pipariem pēc garšas. Tos var ēst kā pamatēdienu, vai arī papildināt hamburgerus.

Variants: hašbrauni ar sēnēm. Lai tos pagatavotu, uz atsevišķas pannas cep sēnes ar sīpoliem, nedaudz atdzesē un pēc tam, kad kartupeļu kārta uzlikta uz pannas, virsū liek sēņu masu – arī plānā kārtiņā.

Pēc tam uz sēņu kārtas liek vēl vienu kartupeļu kārtiņu.

Apcep no abām pusēm zeltaini brūnus. Šajā variantā iesaka kartupeļu masai pievienot arī 1 olu.

1 komentārs

  1. md 18.02.2019 8:07 pm - Atbildēt

    Izrādās,ka es amerikāniete!