Hurmas sezona: vienkāršs un aromātisks ievārījums

18-11-2022

Ļoti interesantu ievārījumu var pagatavot no rudens sezonas eksotiskā augļa – hurmas.

Sastāvdaļas

1 kg hurmas

1 kg cukura

Pagatavošana

1․ Hurmu sagriež prāvos gabaliņos. Pārkaisa ar cukuru katliņā. Atstāj uz 5 stundām.

2․ Uzvāra un vāra uz mazas uguns aptuveni 50 minūtes.

3․ Karstu ievārījumu liek sterilizētās burkās. Aizvāko, apgriež otrādi un ietin pledā. Glabā vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Hurmas džems. + Vēl trīs interesantas džemu receptes!

Cepta hurma. Ļoti neparasta un garda receptīte!

Irbeņu džems – viegli rūgtens kārums. + Vēl piecas džema receptes!